12. jul 2021

Tips til at holde sig inden for byggebudgettet

Hold dig inden for budgettet under byggeprojektet

Når man endelig har besluttet sig for at tage det store skridt at bygge om, til eller nyt, så kræver det en enorm budgetbevidsthed. Der er ingen, der er interesseret i at gøre ens byggeprojekter dyrere end nødvendigt, og det kræver en god planlægning og en forståelse for at lave guld af muld. Hvad end du derfor står overfor et mindre byggeprojekt eller et fuldt nybyggeri, gør du klogt i at få en forståelse for, hvad tingene egentlig koster, og hvor meget professionel hjælp du er nødt til at købe dig til. I dette indlæg vil du få tips og vejledning til, hvordan du kommer godt i gang med et budgetvenligt byggeprojekt.

 

Sådan kommer du i gang med et budgetvenligt byggeprojekt

Når du skal i gang med planlægningen og dertil budgetlægningen, er det en god ide at starte med at spørge sig selv: Hvad er mine behov versus, hvad er mine ønsker og drømme? Når du har et overblik over disse, vil du nemmere kunne overskue, hvad der er penge til, når alle dine behov er mødt. Her er de ting, du skal inkludere i din planlægning:

  • Et budget med en økonomisk buffer: Det er meget afhængigt af byggeprojektets omfang, hvad der skal inkluderes i budgettet. Skal der fx både være penge til hårde hvidevarer, håndværkere, advokater og el-installationer, eller kan du nøjes med enkelte af disse? Uanset skal du huske at inkludere moms og en økonomisk buffer på omkring 10% til uforudsete udgifter.

  • Gå på opdagelse i genbrugsbutikker: Der er altså rigtig meget godt inventar at finde i landets genbrugsbutikker, som du kan købe, som de er, eller købe med henblik på at give dem en opgradering. Det skaber rigtig meget luft i budgettet at købe brugt – det gælder også fx køkkener eller andet inventar, som du kan finde til salg på nettet.

  • Undersøg, hvilke tilskud du har ret til: Hvis du vælger at bygge energi- og miljøvenligt, kan du hente et ikke så lille beløb i diverse tilskud. Det kan være tilskud til udskiftning af oliefyr, udskiftning af halogen til LED, udskiftning af vinduer, hulmursisolering og meget andet.

  • Tag kontakt til din forsikring: Hvis du vælger at hyre en entreprenør, skal du sørge for at vælge en med en solid forsikring. Derudover bør du selv kontakte dit forsikringsselskab for at undersøge, om dit kan forsikre dig og dit projekt, hvis der skulle opstå problemer/skader.

 

Professionel hjælp er en god investering

I forbindelse med et større byggeprojekt er det ofte pengene værd at investere i professionel hjælp. Du kan naturligvis være heldig allerede at have en faglært i husholdningen, der kan påtage sig de sværere opgaver, men den person kunne også godt få brug for hjælp. Vi har det med at tænke på, hvor meget billigere det er at gøre tingene selv, men der får du altså heller ikke løn for dine mandetimer. Lad en professionel gøre det, som de er gode til, så I kan få tid til det, som I er bedst til. Det letter på stresset gevaldigt. 

Del artiklen med dit netværk: